PENSIONSGUIDE#2 – FORUNDERSØGELSE

Velkommen til
Listen med de umulige spørgsmål!

1) HVOR GAMMEL HAR DU TÆNKT DIG AT BLIVE?

Det har du måske ikke helt besluttet endnu… Men vi må jo starte et sted, og det bliver med statistikken. Med mig selv som eksempel: Jeg er kvinde og fra 1967, så statistisk set bliver jeg 89 år.
www.pensionforalle.dk kan hjælpe her >>

2) HVORNÅR VIL DU IKKE LÆNGERE ARBEJDE?

Den er heller ikke helt nem… I mit eget tilfælde, er det helt umuligt at svare på, jeg kan sådan set godt lide at arbejde… så vi må snyde lidt…

a) Der er noget statistik der viser hvornår “vi” rent faktisk går på pension. Det hedder den “effektive pensionsalder”, og det har TV2 NEWS en artikel om. Den viser at kvinder, i Danmark, i snit går på pension som 62-årige (2012-tal).

b) Hvornår kan jeg få folkepension? Svaret er 68 år. Meeeen, politiske tendenser osv., jeg gætter på 69 år …
Hvornår kan du få folkepension? ATP har et bud >>

Så der er en forskel på 7 år på de to “modeller” jeg kigger på… Jeg er som vanlig ganske kompromissøgende 😉 og tager en rask beslutning og går ud fra jeg gerne vil på pension som 65-årig.

3) HVOR FATTIG KAN DU LEVE MED AT VÆRE?

Mega-nederen spørgsmål… Her finder vi en ekspertudtalelser at støtte os til – fra Berlingske Business: ”Hvis man vil opretholde en uændret levestandard i den tredje alder, kræver det ifølge Danica, at man har en indkomst på ca. 80 pct. af det, man havde i arbejdslivet…”

SÅ NU VED JEG…

at, statistisk set, vil jeg skulle leve som pensionist i 23 år, og ideelt skal jeg have 80% af min nuværende indkomst til rådighed/pr. år.
 
Navigation til pensionsguide

tilbage