HVORFOR DENNE BLOG?

Jeg vil også være rig

Jeg kan god lide at have “penge nok”… Og jeg kan procentregning… Og jeg betaler alle regninger, og altid til tiden…

Men når det kommer til de lidt større – og nok vigtigere – økonomi-emner som pension, boliglån (læs:swap), investering og fradrag, så lukker jeg øjnene og holder mig helst også for ørene. Det er svært, kedeligt, tidskrævende og minder mig om, at der er noget jeg ikke har styr på. Og det til trods for, at der nok var potentiale til en hel del sko-indkøb, hvis jeg ofrede det noget opmærksomhed. 

“Ja, ja da… de her finanser, de passer jo åbenbart ikke sig selv…” Line K, i rollen som nyopdaget økonomisk interesseret

Det er ikke mere end et par år siden, at jeg til min skræk måtte erkende, at det der med finanserne, ikke altid ordner sig selv. Tidligere havde jeg haft stor fornøjelse ud af at banken gav rentepenge til jul, som tak for at jeg havde min opsparing hos dem. Men så blev renter næsten ikke-eksisterende. Jeg besluttede at gå mere aktivt ind i pengesagerne, og satte mig selv på “kursus”. Og det selvom jeg syntes det var både svært, uoverskueligt, skræmmende og mega kedeligt

Kvinder og pension: Gys med gys på! Line K, der har læst lidt på det med pension

I medierne bliver der talt rigtig meget om pension for tiden. Har vi råd til pension fremover? Skal der strammes og beskæres? Tendensen går nok i den retning, at vi fremover i højere grad, selv kommer til at finansiere en større del af vores pension.

Når det kommer til den private pensionsopsparing, så halter kvinder mega meget efter mændene. Vi har ikke bare en mindre opsparing, den forrentes dårligere, vi går også tidligere på pension og vi lever længere. Gys med gys på!!

Men det skal være slut, skal det! Jeg vil ikke bare forstå mine finanser, jeg vil også gøre noget ved dem! Efterhånden som jeg har arbejdet på det, viser resultaterne sig. Indtil videre er der nu lidt flere finanser, bedre pensionsordning, aktiv skatteoptimering. Og det er faktisk også blevet mindre og mindre kedeligt.

Og jeg deler gerne mine (nye) forståelser med andre – derfor denne blog. Håber den kan inspirere!