PENSIONSGUIDE#7 – PENSIONSRÅDGIVNING

Som udgangspunkt så skal man huske på at pensionsrådgivere er sælgere. Fordelen er at de forhåbentlig ved en hel masse om emnet, ulempen at de, selvom de er flinke, bevares, nok er mere optagede af at please deres chef med lidt mersalg, end om du har råd til kaviar, når du bliver gammel og tandløs.

Mit råd: Sug så meget viden og information ud af dem som muligt, og gå bagefter ud og shop din pensions-indkøb, hvor de er bedst og billigst.

Mine konkrete erfaringer med rådgivning (2018) – med smily-ordning!

(indlægget er IKKE sponsoreret)

PFA er der jeg har min nuværende opsparing via mit job. De har en meget udbygget onlineplatform og en service hvor man bestiller tid til rådgivning (online) og rådgiveren har sat sig ind i din sag før mødet. Efter dette møde kunne jeg rent faktisk forstå lidt af hvad der foregår på Pensionsinfo.dk. Det er kvalitet-information og jeg anbefaler varmt deres rådgivning. (Selve produkterne i forhold til andre selskabers produkter, udtaler jeg mig ikke om…)Smily - glad

Hos Danica Pension lavede jeg en ratepensions-opsparing, mens jeg var selvstændig. Jeg var stoppet med at indbetale til den, for en håndfuld år siden. Til min skræk fandt jeg nu ud af, at den har stået der i årevis og været forrrentet latterligt dårligt. Jeg beslutter at flytte pensionen til et andet sted, hvor jeg selv kan investere pengene i aktier. SÅ kom der ellers liv i Danica Pension. De fik meget travlt med at ringe til mig om fortælle hvilke andre farvorable vilkår de ellers  kunne tilbyde mig. De gjorde det desværre meget utroværdigt, med forskellige sælgere, der hver for sig glemte at fortælle væsentlige detaljer, glemte at ringe tilbage som aftalt og… det var noget rod… Og så tager det dem i øvrigt to (2!) måneder at flytte min opsparing til en anden bank… i disse Mobile Pay tider… Kan ikke anbefales.smily - sur

Sammenligne selskaberne?

Konklusionen er nok ikke, at det ene firma er godt og det andet er skidt. Men at man som kunde skal stille krav og ikke finde sig i dårlig rådgivning – og det gælder naturligvis også dårlige produker. Selvom det var frustrende, så stillede jeg de samme spørgsmål flere gange, til forskellige folk. Man er vel blondine og man ender vel med det rigtige svar på et tidspunkt :-).

Når du skal vurdere om et pensionsprodukt, skal du se på afkastet, risikoen og administrationsgebyret. Fakta om pension har et værktøj til at sammenligne. Meget brugbart værktøj!

Uvildig rådgivning

Der findes uvildige pensionsrådgivere, de koster naturligvis penge, da de jo ikke er aflønnede sælgere.
Forbrugerrådet Tænk har en artikel om hvornår det kan betale sig at få fat i en uvildig rådgiver. Det er når der sker større ting i dit liv, som fx. når du skal på pension, og man skal beregne i hvilken rækkefølge det bedst kan betale sig at bruge pensionerne. Forbrugerrådet har også en vejledning i hvordan man finder en rådgiver der passer til ens problem.

Her er Pensionsguiden slut – håber du kunne bruge det!
– er du selvstændig, så er der lige et afsnit til dig også:

Navigation til pensionsguide

tilbage